Silvana Lekatompessij

De Verandercoach voor ondernemers en professionals. Haar passie voor coaching begon vanuit Dolstra Dance Centre in IJsselstein waar Silvana naast professioneel danseres in het showballet ook dansles gaf. Haar flexibiliteit werd getest toen ze na haar tweede zwangerschap in 2008 het fysiek niet meer aan kon om op het hoogste niveau te blijven dansen en besloot met pijn in haar hart om dat hoofdstuk van haar leven te sluiten. Er startte voor haar een nieuw avontuur, toen ze in aanraking kwam met BML en het coachen. Sinds 2012 is zij gecertificeerd BML Coach & Trainer en helpt zij ambitievol Nederland succesvol te transformeren. Op dit moment volgt Silvana deel 4 van de BML Docent opleiding. Vanaf 2020 gaat ze andere coaches opleiden met de Body & Mind Language methodiek.

Persoonlijke ontwikkeling 1:1 Traject BML coaching

Silvana:
" Naast dat mijn gezin mijn grootste liefde is, en ik mijn werk als coach vol passie en liefde uitvoer, is dansen mijn allereerste liefde. Als klein meisje van 5 jaar ben ik ooit begonnen en nu als volwassen vrouw van 37 jaar dans ik nog steeds. Nu niet meer op professioneel niveau, puur nog voor mijn ontspanning en plezier. Dansen is voor mij ontladen en weer opladen. Er is wetenschappelijk bewezen dat dansen je stresslevel verlaagd en dat ondervind ik elke week weer. Met een eigen bedrijf en een gezin met 4 kinderen zijn deze oplaadmomenten voor mezelf meer dan nodig. Ik kreeg een tijd geleden zo'n mooi advies: 'Het gaat niet om alle ballen die je in de lucht moet houden. Het gaat erom dat je full force aan het genieten bent. In het hier en nu.' Dat is natuurlijk spot on! 

Waar het allemaal begon

Les volgen en lesgeven. Een van mijn grootste passies en talenten. Op mijn 15e begon ik met lesgeven bij Dansinstituut Jos Dolstra. Eigenlijk begon ik met het leren van lesgeven. Niet iedere danser kan een choreografie maken en les geven. Er komt zoveel bij kijken. Muziek uitzoeken, gebruik van je stem, hoe leg je begrijpelijk uit. Begrip en geduld hebben, goed tellen en aanwijzingen blijven geven tijdens de uitvoering en de leerlingen feedback geven. Ik heb als docent veel van Jos en het team mogen leren. Ergens voelde ik toen al dat ik hier in de toekomst nog meer mee zou gaan doen. 

In 2006 ging ik in dienst als grondstewardess bij de KLM. In de 11 jaar dat ik daar heb gewerkt ben ik zowel mentor als trainer geweest. Ik heb vele nieuwe collega's mogen opleiden en coachen. Daar is mijn liefde voor coaching gegroeid en maakte ik in 2011 de keuze om hier mee verder te gaan. Ik begon aan de opleiding Body & Mind Language Coach & Trainer en in 2012 heb ik alle drie de delen succesvol afgesloten. 

Ik begeleid jou bij het herkennen en erkennen van je eigen patronen. Welke mogen er doorbroken worden, zonder dat de kwaliteit van jouw patronen verloren gaat. Wat heeft het je gebracht en waar heeft het je vanaf gehouden? Daar maak ik je van bewust. Door er niet alleen over te praten, maar het te laten ervaren. Met reguliere gesprekstherapie kom je ver, maar niet met blijvend resultaat. Met het inzetten van BML kom je een laag dieper en tot je ware kern, waardoor je bewuster bent van de verandering die je in gang zet. Als jij het aandurft om door je pantser heen te breken en je eigen kwetsbaarheid te voelen en tonen, dan kom je bij wie in wezen bent.

Al mijn passies, talenten en kwaliteiten komen samen in mijn coaching. Doen waar ik het meest blij van word. Met mijn missie om zoveel mogelijk mensen zoals jij, te helpen coachen en begeleiden in het proces waarin jij op zoek bent naar je beste zelf. Jouw kern. Jouw essentie. Of het team die in de verandering op zoek is naar de beste versie van het team met daarin alle talenten en potentie van elk teamlid meegenomen. Ik faciliteer, fungeer als spiegel en geef zonder oordeel mijn advies"

BML methodiek

Bij Silvana Leka zetten we met onze clienten en klanten verandering in door de bewezen en wetenschappelijk onderbouwde BML methodiek. BML staat voor Body & Mind Language en is een methode, waarbij zowel de informatie uit gesproken taal als informatie uit houding, beweging en gebaar wordt betrokken. BML richt zich op optimale verkenning van de stagnatie. Door die optimale verkenning zorgen we dat stagnatie ruimte maakt voor creatie. BML is als methodiek breed inzetbaar Het kan worden toegepast bij het coachen en begeleiden van mensen. BML biedt een verrijking aan het werken met kinderen of ouderen, of voor mensen in het onderwijs, de zorg of HR. BML kan worden geintegreerd in trainingen, teamontwikkeling of leiderschapstrajecten binnen het bedrijfsleven. BML vormt tot slot een aanvulling op bestaande coachingmethodieken en lichaamswerk, bijvoorbeeld voor psychologen, oefentherapeuten en fysiotherapeuten. 

* Bron Body & Mind Language Instituut 

 

Meer over de BML methodiek