Leer effectief coachen met BML

Op 17 maart 2020 start deel 1 van de BML opleiding. BML staat voor Body & Mind Language. BML is een lichaamsgerichte methodiek en is breed inzetbaar bij het werken met kinderen, ouderen of voor mensen in het onderwijs, de zorg of HR. BML kan worden geintergreerd in trainingen, teamontwikkeling of leiderschapstrajecten binnen het bedrijfsleven. Tot slot vormt BML een zeer waardevolle aanvulling op bestaande coachmethodieken en lichaamswerk voor bijvoorbeeld NLP-coaches, psychologen, oefentherapeuten en fysiotherapeuten. Deel 1 is een 10-daagse module en vindt plaats bij het Holoshuis in Utrecht.

Vraag meer informatie aan

Een Verandercoach die jou spiegelt

Silvana, jouw persoonlijke Verandercoach, is er om je te helpen bij het doorbreken van jouw gewoontes en belemmerende gedachtes.  Jouw gedrag bestaat uit patronen die je tijdens je leven verworven hebt. Op verschillende momenten in je leven dienen bepaalde patronen jou niet meer. Silvana geeft je de spiegel én de tools om deze patronen te doorbreken. Ze maakt je bewust en laat je zien wat je eigen aandeel en houding is in het geheel en leert jou zonder oordeel naar je eigen stagnatie te kijken. Zo laat ze jou zelf beoordelen of een bepaalde patroon nog bij je past of niet. Door de vraag te stellen of het patroon jou nog iets oplevert of dat het patroon je ergens vandaan houdt en doorbroken mag worden. Silvana is een BML coach, trainer en docent pur sang en gaat jou de mogelijkheden laten zien en ervaren hoe jij het anders kan. Een andere blik, een andere waarneming, een ander verhaal. Zonder oordeel. Zonder schuldgevoel. 

Meer over Silvana

Leer effectief coachen met BML: Praten kent zijn beperking

Van stagnatie naar creatie. Soms komt de client niet verder dan herhaling van zijn verhaal, waardoor de problematiek meer ingeslepen raakt en er steeds meer identificatie met de hulvraag zal ontstaan. Het hoeft geen onwil te zijn, maar eerder onvermogen. Zoals een lichaam een immuumsysteem heeft om ons te beschermen tegen ziekte, zo heeft onze geeft haar weerstand om ons te behoeden voor herhaling van negatieve stimuli en angs en verdriet. 

In de opleiding Leer effectief coachen met BML ga je ontdekken en ervaren dat onze diepste beschadiging amper is te bereiken met praten alleen. Onbewuste overtuigingen liggen verscholen in het lichaam. Door het lichaam te betrekken bij coaching wordt gebruik gemaakt van het lichaamsgeheugen om contact te maken met delen van onszelf die in hun evolutie gestagneerd zijn.Tevens komt er ruimte voor transformatie, omdat ons brein binnen en door beweging hier veel meer toegankelijk voor is. 
Data module dagen: 17 maart, 14 april, 21 april, 5 mei,12 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni, 7 juli, 14 juli. Alle dagen zijn van 10.00 - 17.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur. 
Locatie: Het Holoshuis, Nachtegaalstraat 31 Utrecht. Het Holoshuis is zeer gemakkelijk te bereiken met het OV. Vanaf Utrecht CS is het 15 min lopen of neem bus 4, 50, 55, 73 of 77 aan de Jaarbeurszijde op het C of D platform en stap uit bij de halte Stadsschouwburg. Kom je met de auto? Geef dit van te voren aan, dan kan er een parkeerplek bij het Holoshuis voor je gereserveerd worden. 
Investering: 1997 euro inclusief btw. Hiervoor ontvang jij:
  • Uitgebreide manual met theorie en interventies.
  • Besloten online groep om elkaar te supporten, vragen te stellen en ideeën uit te wisselen. Buddy opdrachten en ervaringen te delen en intervisies inplannen. 
  • Persoonlijke begeleiding van Silvana met elke maand een online 1:1 coachcall van 30 minuten. Tevens worden er tijdens de opleiding reflectieverslagen gemaakt, waar Silvana feedback op zal geven.
  • Tijdens de moduledagen koffie/thee/water en een broodje, soep en salade voor bij de lunch. Indien je iets anders wilt, graag even aangeven en zelf meenemen.
  • Bonus: het boek Body & Mind Language van Jos Dolstra grondlegger van de BML methodiek.

Meld je nu aan voor deel 1

Leren hoe je jezelf kunt ontwikkelen

De methodiek die ingezet wordt is BML, ontwikkeld door het Body & Mind Language Instituut. De methodiek zet het lichaam in daar waar het brein niet verder komt. We kijken met BML naar waar je nu bent, waarom je daar nu bent en waar je naar toe wilt. Door het toepassen van lichamelijke verandering komt er ruimte om vat te krijgen op gedragsverandering. Deze methode helpt jou om resultaat te boeken én je te leveren hoe je in de toekomst zelf sneller resultaat boekt. Doordat je de tools in handen hebt om steeds beter jouw pad naar verandering te zien.

Meer over de BML methodiek.